Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Виконавчий комітет провів зустріч з представниками проєкту Ради Європи

7
710

Місто Мелітополь планує долучитися до проєкту Ради Європи «Захист національних меншин, в тому числі Ромів, та мов меншин в Україні». Всього у проєкті беруть участь 4 територіальні громади України, серед яких і інтеркультурне місто Луцьк.

16 березня відбулася перша спільна онлайн – зустріч, у якій взяли участь понад 20 учасників: заступник міського голови Михайло Семікін, радник міського голови з питань інтеркультурності Людмила Афанасьєва, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області, координатор проєкту Ради Європи Зола Кондур, менеджерка проєкту Ради Європи Аннета Вітвіцька та національно-культурні товариства міста Мелітополя.
Завдяки зустрічі була створена унікальна платформа для обговорення кращих практик, які сприятимуть подальшому впровадженню необхідних стандартів Ради Європи для належного захисту прав національних меншин міста.

Привітав учасників заступник міського голови Михайло Семікін та відзначив, що Мелітополь високо цінує можливість використання досвіду співпраці з проєктами та програмами Ради Європи, адже місто має досвід участі у Програмі Ради Європи «Інтеркультурні міста» та має бажання долучитися до проєкту Ради Європи «Захист національних меншин, в тому числі Ромів, та мов меншин в Україні».
Зола Кондур, координатор проєкту Ради Європи, розповіла про діяльність Локальних Ініціативних Груп, та зазначила, що основною метою Проєкту є розбудова потенціалу для організацій національних меншин та органів влади задля підтримки розвитку знань про відповідні стандарти та рекомендації Ради Європи.

В рамках заходу представники національно-культурних товариств міста Мелітополя презентували діяльність своїх громад.
Також відбулася загальна дискусія учасників та обговорення наступних кроків для подальшої співпраці.

Також за темою

21 лютого - Міжнародний день рідної мови.Читати далі

21 лютого - Міжнародний день рідної мови.

Анонс святкових заходів до Міжнародного дня рідної мови.
Засідання Координаційної ради представників національно-культурних товариствЧитати далі

Засідання Координаційної ради представників національно-куль...

26 січня 2022 року у Конференц-центрі Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання Координаційної ради представників національно-культурних т...
Відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплексної програми інтеркультурної взаємодії міста Мелітополя на 2021-2023 рокиЧитати далі

Відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплек...

21 грудня відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплексної програми інтеркультурної взаємодії міста Мелітополя на 2021-2023 роки. З ві...