Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь вшановує пам’ять загиблих захисників України

5
666

Сьогодні, 28 серпня, в Мелітополі відбулися збори до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У музейному дворику зібралися військовослужбовці, родичі загиблих воїнів, волонтери, небайдужі містяни. Також на скорботному заході були присутні голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков та депутат Мелітопольської міської ради Максим Бєльчев.

Присутні поіменно згадали всіх мелітопольців, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Пам’ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

— Вже котрий рік ми відстоюємо кожний шматочок нашого рідного краю, бо це наш дім. Ми будували та будуємо його для своїх нащадків, майбутніх поколінь, бо вони повинні жити у вільній, незалежній, суверенній державі, під мирним небом над головою. Ваші близькі, які загинули за незалежність, є справжніми героями нашої боротьби за себе, тому вони продовжують жити в наших серцях, у кожному нашому подиху, у кожній дитячій посмішці, в наших перемогах та кожному дні, — звернувся до присутніх Ігор Судаков.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації подякував членам сімей загиблих за їх рідних, які віддали свої життя за рідну країну. Ігор Ігорович зазначив, що пам’ять про їх подвиг, героїзм і відданість назавжди викарбувані на сторінках нашої історії та у наших серцях.

— Боротьба українського народу за свою незалежність триває багато століть. Ми низько вклоняємося перед героїзмом та мужністю тих, хто став на захист нашої держави. Саме Іловайська трагедія, якій сьогодні виповнюється сім років, стала цією точкою неповернення в нашій боротьбі за незалежність, — сказала депутатка Запорізької обласної ради, директорка Мелітопольського міського краєзнавчого музею Лейла Ібрагімова.

На завершення заходу учасник бойових дій Руслан Давидович виконав свої авторські пісні, які не залишили байдужими присутніх.
 

 

 

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя