Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В ЦНАП може з'явитися пункт вакцинації населення від COVID-19

5
766

Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова дала брифінг з актуальних питань. Про перспективні пункти вакцинації, переїзд ліцею № 10 у зв'язку з реконструкцією та боротьбу з карантинними рослинами, читайте в нашому матеріалі.

На початку брифінгу Ірина Рудакова розповіла про поточну епідеміологічну ситуацію. Так, на сьогодні ковід лабораторно підтверджений у 7210 мелітопольців, в тому числі 258 дітей.

6903 мелітопольця (96 %) вже одужали. Сьогодні на амбулаторному лікуванні перебувають 56 хворих, на стаціонарному — 32. У відділенні інтенсивної терапії знаходяться 5 пацієнтів, на апараті ШВЛ — 1. З початку пандемії в Мелітополі зафіксовано 325 летальних випадків від ковід.

Щодо вакцинації, то на сьогодні вакциновано 15 758 осіб, або 7 % населення. В Мелітополі працюють 8 пунктів вакцинації на базі амбулаторій сімейної медицина та Центр вакцинації, де щеплення роблять навіть у вихідні.

Ірина Рудакова зазначила: аби наблизити вакцинацію до громадян, розглядається питання відкриття додаткових пунктів вакцинації на базі популярних закладів відвідування. Таким є Центр надання адміністративних послуг, куди люди зазвичай приходять з документами або за їх отриманням. Це питання вже обговорюється з медичними працівниками.

Прокоментувала Ірина Володимирівна і переїзд ліцею № 10. У зв'язку із запланованою реконструкцією учні цього навчального закладу будуть тимчасово отримувати знання на базі колишньої навчальної школи № 1 на вул. Григорія Чухрая.

- Свого часу саме тут навчались діти з навчальних закладів №№ 1 та 8, коли там проводили капітальний ремонт. Територіально це зручно — заклад знаходиться максимально близько до 10-ї школи. Дітям не доведеться, як учням 8-ї школи, їхати з іншого району міста. Переїзд проводиться до початку навчального року, аби потім не переривати навчальний процес. Це пов'язано також з необхідністю провести роботи максимально оперативно. Мелітополю виділена субвенція з державного бюджету по урядовій програмі “Спроможна школа для кращих результатів”, ми за неї боролися. У травні проходив відповідний конкурс, під реконструкцію був відібраний 10-й ліцей. Вартість проєкту складає понад 14 мільйонів гривень, з яких 10 мільйонів складе державна субвенція, 4,3 млн грн — співфінансування місцевого бюджету. Субвенцію маємо освоїти до кінця поточного року. Окрім часткової реконструкції в школі з'явиться своя їдальня, якої тут ніколи не було.

Зазначу також, що за проханням батьків ми шукаємо можливість проведення урочистостей з нагоди Дня знань для учнів ліцею на звичному місці. Так, якщо ремонт не розпочнеться до 1 вересня, урочиста лінійка з нагоди 1 вересня пройде на плацу ліцею. Якщо реконструкція буде вже розпочата, лінійка буде проведена на майданчику у головної сцени в парку ім. Горького, - розповіла Ірина Рудакова.

Прокоментувала перший заступник міського голови і ситуацію з ліквідацією карантинних рослин.

- Комунальне підприємство “Чистота” сьогодні працює на грані можливого, аби своєчасно ліквідувати карантинні рослини, траву та сухий очерет. Так, якщо минулого року на покіс рослин з місцевого бюджету виділялось 180 тисяч гривень і цих коштів вистачило до кінця року, то цього року у зв'язку з небувалою кількістю опадів виділено вже 350 тис. грн. КП не вистачає робочих рук. Косарі працюють по 12 годин, починаючи з 5-ї ранку. Працюють на межах своїх можливостей. Люди не витримують — з 10 наявних ставок працюють лише 5 косарів. Закликаю тих, хто шукає роботу: КП “Чистота” з радістю прийме на роботу косарів.

Сьогодні наявні 5 косарів не тільки ліквідують карантинні рослини та траву, а й косять сухий очерет, який є пожежонебезпечним, - зазначила Ірина Рудакова.

Продовжується і реформування системи харчування у закладах освіти Мелітополя. Так, минулого тижня Мелітопольський міський голова Іван Федоров був на робочій зустрічі з Першою леді України Оленою Зеленською, де обговорювалось це питання.

- Мелітополь одним з перших в країні розпочав цю роботу — реформування системи харчування у школах міста ми розпочали ще у 2018 році. Тоді було оновлено шкільне меню, модернізувані деякі харчоблоки та їдальні, була збільшена сума одноразового харчування та перелік категорій учнів, які потребують безкоштовного харчування. Крім того, у школах з'явились страви від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Тепер міський голова ініціює реформування системи харчування у дошкільних навчальних закладах. Там заплановане навчання персоналу, модернізація матеріально-технічної бази, оновлення меню - воно буде збалансованим, з мінімальною кількістю цукру. Але і в школах продовжується реформування системи харчування — найближчим часом вартість одноразового харчування буде збільшена з 26 до 35 гривень, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей