Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Захворюваність на кір в Україні зростає – Центр громадського здоров’я

4
485

43 випадки кору  (серед них 21 – у дітей) зареєстровано в Україні за вісім місяців 2023 року. Їх зафіксовано в 11 областях, повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України. 

Водночас за весь 2022-й таких випадків було зареєстровано 11. Тобто за вісім місяців цього року захворіли учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік!

Ці спалахи циклічні й повторюються приблизно раз на 5 років, останній був зафіксований у 2017-2019 роках, тоді померла 41 людина.

Ускладнення кору – поширена причина дитячої смертності у світі. Серед ускладнень цього небезпечного захворювання – запалення легень (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), інші серйозні ускладнення, а також інвалідність й смерть.

Специфічного лікування кору немає, єдиний можливий спосіб захиститися – вакцинація (для повного захисту потрібні дві дози – в 1 рік та у 6 років згідно Національного календаря щеплень). 

Якщо дитина не отримала першу чи другу дози вакцини за графіком, треба якнайшвидше надолужити їх.


Отримати щеплення можна у сімейного лікаря або педіатра, у пунктах щеплень,  дитячих точках UNICEF “Спільно”. Також в Україні діють 312 мобільних бригад, які виїжджають для проведення щеплень до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб. 

Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення або дізнатися контакти регіонального координатора з вакцинації для виклику мобільної бригади можна у контакт-центрі МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя