Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

УКРАЇНА НЕ ВИЗНАЄ ЛЕГІТИМНІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ БУДЬ-ЯКИХ ВИБОРІВ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

3
429

Центральна виборча комісія України у своїй постанові наголосила, що проведення у вересні 2023 року так званих виборів на тимчасово окупованих територіях України, у тому числі у Запорізькій області, є грубим порушенням норм як українського, так і міжнародного права.

Спроба організації та проведення цих абсолютно нелегітимних виборів є продовженням цинічного зазіхання росії на державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Центральна виборча комісія України засуджує протиправні дії та рішення державної думи, президента, цвк рф, а також окупаційних адміністрацій щодо організації підготовки і проведення на тимчасово окупованих територіях України так званих виборів до окупаційних представницьких органів влади держави-агресора.

Будь-які спроби щодо організації підготовки та проведення на території суверенної незалежної України органами влади рф та їх посадовими особами чи за їх сприяння псевдовиборів є нелегітимними, а результати не матимуть жодних юридичних наслідків. 

Центральна виборча комісія також звернула увагу, що громадяни нестимуть кримінальну відповідальність за участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України або за публічні заклики до їх проведення. Окрім того, ЦВК звернулася до Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань щодо оперативного розслідування фактів здійснення заходів, спрямованих на організацію підготовки та проведення зазначених псевдовиборів, встановлення причетних осіб та забезпечення їх притягнення до кримінальної відповідальності згідно з Кримінальним кодексом України.

Всіх громадян України – виборців, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, Центральна виборча комісія України закликає утриматися від участі в будь-яких заходах, зокрема, формуванні так званих виборчих органів, поширенні інформації чи агітації, спостереженні за псевдовиборами та інших заходах, спрямованих на організацію їх підготовки та проведення, тим самим продемонструвати свою громадянську позицію, підтримати територіальну цілісність України та єдність Українського народу.


 

За інформацією Центральної виборчої комісії України

Також за темою

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей