Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

СКЛАДАННЯ РІЗНОМАНІТНИХ СПИСКІВ ОСІБ ЗА МІСЦЕМ ЇХ ПРОЖИВАННЯ - ЦЕ КОЛАБОРАЦІОНІЗМ ТА КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН

7
2089

До уваги представників органів самоорганізації населення міста Мелітополя: старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста!

До виконавчого комітету Мелітопольської міської ради постійно надходить інформація щодо співпраці старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста з незаконною окупаційною адміністрацією та ФСБ російської федерації.

Зокрема, незаконна окупаційна адміністрація та ФСБ російської федерації намагаються примусити старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста складати різноманітні списки осіб:

- осіб, які беруть або брали участь у захисті України у правоохоронних органах, збройних формуваннях ЗСУ, Національної гвардії України, підрозділів територіальної оборони;

- осіб з числа чоловіків, які є військовозобов’язаними, для можливої їх мобілізації до лав збройних формувань російської федерації;

- осіб, які займають або займали посади в органах державної влади та місцевого самоврядування;

- осіб, які тимчасово виїхали за межі Мелітополя у зв’язку із збройною агресією російської федерації;

- осіб пенсійного віку;

- та інші.

Звертаємо увагу на те, що подібна інформаційна діяльність є одним з видів колабораціонізму та є кримінальним злочином. Зокрема, відповідно до частини шостої статті 111-1 Кримінального кодексу України будь-які дії громадян України, які спрямовані на здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією вважаються кримінальним злочином та караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Зі змістом статті 111-1 Кримінального кодексу України можна ознайомитися за наступним посиланням.


Увага! Про факти колабораціонізму з боку старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста у вигляді здійснення ними інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією можна повідомляти на спеціальну електронну адресу: [email protected] (в тому числі анонімно).

Отримана інформація буде перевірена та за наявності ознак колабораціонізму буде передана до Служби безпеки України для початку здійснення досудового розслідування кримінального провадження за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...