Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

ЧИ МОЖЛИВА СПІВПРАЦЯ З ДЕРЖАВНИМИ ЗРАДНИКАМИ У МІСТІ МЕЛІТОПОЛІ ?

9
2574

Загальний опис ситуації
12 березня 2022 року окупантами РФ була створена окупаційна адміністрація у м.Мелітополі. Головними дійовими особами окупаційної адміністрації є місцеві проросійські політики з політичної партії «Опозиційний блок»:
    1. Євген Балицький – депутат Запорізької обласної ради. Відповідає за загальну комунікацію з ФСБ, Росгвардією, ГУ ГШ ЗС РФ.
    2. Галина Данильченко – депутат Мелітопольської міської ради. Самопроголошений голова окупаційної адміністрації (в.о. міського голови м.Мелітополя). Відповідає за репресії проти проукраїнського цивільного населення, а також за схиляння чиновників та співробітників комунальних підприємств до співпраці з окупантами (схиляє до вчинення кримінального злочину «колабораціонізм»).
    3. Олександр Фалько – депутат Мелітопольської міської ради. Відповідає за впровадження масштабної схеми привласнення коштів по всім комунальним підприємствам міста Мелітополя. 
    За фактом створення окупаційної адміністрації міста Мелітополя Управлінням СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України «Державна зрада». Фігурантам кримінального провадження вже оголошена підозра.
    Будь-які особи, які контактують або співпрацюють з державними зрадниками, будуть вважатися їх спільниками та будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.


    Які допустимі межі контактів з окупаційною адміністрацією?
    Контакти або домовленості з окупаційною адміністрацією можливі ВИКЛЮЧНО у разі крайньої необхідності, в умовах усунення реальної небезпеки, що загрожує життєздатності громади (наприклад, вимушені контакти для вирішення проблеми з критичної нестачі продовольства, води, медикаментів тощо).
    Водночас, такі контакти не можуть мати характер співпраці, переходу на його бік, визнання влади РФ, прийняття та використання символіки РФ, наданні ворогу будь-якої допомоги.
    Дії в умовах крайньої необхідності не є підставою настання кримінальної відповідальності.


    Які контакти з окупаційною адміністрацією СУВОРО заборонені та караються пожиттєвим позбавленням волі за державну зраду?
-    Надання окупанту будь-якої фінансової, матеріально-технічної чи іншої подібної допомоги
-    Зайняття будь-яких посад під керівництвом окупаційної адміністрації
-    Заохочення населення до прийняття гуманітарної допомоги від держави-агресора
-    Сприяння в створенні пропагандистських відео- чи фотоматеріалів (у тому числі надання інтерв’ю)
-    Проведення або участь у псевдореферендумі, місцевих виборів, інших форм народного волевиявлення, громадських зборів (віче) з метою легітимізації влади окупантів

    Шановні мелітопольці! У разі, якщо ви стали свідками співпраці окремих осіб з окупаційної адміністрацією міста Мелітополя, просимо повідомити цю інформацію на безкоштовну гарячу лінію СБУ: 0 800 501 482 (дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів безкоштовні).
    ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА !

@ Запорізька обласна військова адміністрація
 

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...