Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Міський голова поспілкувався з переможцями чемпіонатів з богатирського багатоборства

5
1013

Команда мелітопольської влади продовжує курс на розвиток та підтримку спорту. Сьогодні Мелітопольський міський голова зустрівся з багаторазовими переможцями чемпіонатів з богатирського багатоборства, аби обговорити перспективи розвитку спорту у місті.

Завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Валерій Газаєв запросив міського голову на зустріч з кращими представниками богатирського багатоборства у Європі та світі, аби підбити підсумки 2021 року та обговорити перспективи розвитку спорту у місті.

Валерій Нодарович розказав про успіхи міської секції з богатирського багатоборства, яка була створена минулого року та є єдиною офіційною в Україні. Тренування спортсменів проходять на базі кафедри фізичного виховання та спорту ТДАТУ ім. Дмитра Моторного.

- Сьогодні секція богатирського багатоборства у Мелітополі має найбільшу кількість медалей чемпіонатів Європи та світу у 2021 році, у нас найбільша кількість членів національної збірної — 8 у минулому році. У Мелітополі за останні 10 років проведено 54 турніри з богатирського багатоборства, у тому числі чемпіонати Європи та світу. Чотири з шести чемпіонів світу 2021 року — мелітопольці! Ми вигравали найпрестижніші турніри — командні чемпіонати Європи та світу, Гран-прі Грузії та Франції, чемпіонати Європи та світу в особистому заліку. Мелітополець Олександр Скрипченко став першим у Запорізькій області та другим спортсменом в Україні, що за останні 20 років став чемпіоном світу в особистому заліку. Це дуже високі досягнення! І заслуга в цьому людей, які нам допомагають. Я дякую Мелітопольському міському голові Івану Федорову та ректору ТДАТУ ім. Дмитра Моторного Сергію Кюрчеву за допомогу у придбанні якісного обладнання — це спеціальні мішки для метання та переносу відомої фірми, гранітні шари, гумове покриття у спортивній залі, що вкрай важливо для безпеки спортсменів, - розказав Валерій Газаєв.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що протягом останніх восьми років команда міської влади зробила суттєві кроки для розвитку спортивної інфраструктури. Проте всі ці об'єкти нічого не варті без спортивних секцій, тренерів та досягнень наших спортсменів.

- Ми не зупиняємо цю роботу: буквально кілька днів тому народний депутат України Сергій Мінько ініціював будівництво у Мелітополі ще одного спортивного об'єкту. Поки ми не будемо розкривати таємницю, що саме це буде, проте ми вже шукаємо для нього місце. Ми впевнені: чим більше людей займаються спортом, тим менше вони звертаються до лікарів. Ми маємо прищеплювати любов до спорту та здорового способу життя, - підкреслив Іван Федоров та подякував Валерію Газаєву за внесок у розвиток богатирського багатоборства в Мелітополі та зазначив, що влада продовжить підтримувати спортсменів з усіх видів спорту.

Ректор ТДАТУ ім. Дмитра Моторного Сергій Кюрчев зазначив, що виш пишається видатними спортсменами Мелітополя, та та побажав їм нових досягнень. Міський голова Іван Федоров, ректор ТДАТУ ім. Дмитра Моторного Сергій Кюрчев та депутат Запорізької обласної ради Володимир Кюрчев вручили титулованим спортсменам нагороди.

Орденом «За спортивні досягнення» були нагороджені чемпіон світу з богатирського двоборства 2021 (Грузія), чемпіон світу з богатирської тяги (Бразилія) Сергій Капустін, дворазовий чемпіон Європи та світу в команді (2019,2021 рр.) ,чемпіон Європи, майстер спорту Валентин Бурмістров, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, п’ятиразовий чемпіон України, майстер спорту міжнародного класу з богатирського багатоборства Олександр Скрипченко.

Орденом «За розвиток українського спорту» були нагороджені організатор національних та міжнародних турнірів вищого рівня в Мелітополі, рефері міжнародної категорії Володимир Старченко, організатор національних та міжнародних турнірів вищого рівня в Мелітополі, рефері міжнародної категорії, тренер багаторазового чемпіона Європи та світу Валерія Газаєва Роман Дзюба.

Ордени «За спортивні досягнення» та «За розвиток українського спорту» вручені п’ятиразовому чемпіону світу, шестиразовому чемпіону Європи, п’ятиразовому чемпіону України, капітану Національної збірної України, майстру спорту міжнародного класу, організатору національних та міжнародних турнірів вищого рівня в Мелітополі, рефері міжнародної категорії, тренеру багаторазових чемпіонів Європи та світу Валерію Газаєву.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя