Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулась позачергова сесія Мелітопольської міської ради

8
1123

Засідання сімнадцятої позачергової сесії Мелітопольської міської ради VIII скликання відбулось 10 лютого. Депутати розглянули питання комунальної власності, блок програм та фінансові питання.

На сесії був присутнім народний депутат України Сергій Мінько. Він зазначив, що сьогодні Мелітополь є діловим, культурним та промисловим центром всього субрегіону. Та проанонсував проведення у березні Азовського форуму регіонального розвитку.

- Наша команда чітко знає, що майбутнє Мелітополя нерозривно пов'язане з розвитком всього великого субрегіону, де сьогодні проживають близько 300 тис. населення. У березні відбудеться другий Азовський форум регіонального розвитку – це чудовий дискусійний майданчик, який дає потужний імпульс у консолідації та поєднує зусилля багатьох депутатських корпусів, керівників територій, показуючи і проблеми, і можливі економічні точки зростання. Наша команда проробила велику роботу, розробивши Стратегію розвитку регіону до 2030 року. У цьому документі ряд важливих великих проєктів, серед яких проєкт водопостачання та водовідведення на узбережжі Азовського моря, проєкт будівництва аеропорту - створення великого авіаційного хаба з урахуванням логістичних унікальних можливостей нашої території та нашого військового аеродрому. Це і будівництво овочево-фруктового хабу, який залучить ресурси сільського господарства та надасть підтримку фермерському господарству та садівництву зокрема. Будівництво набережної, яка з'єднає Федотову косу, Кирилівку, Пересип, Степанівку тощо та багато інших великих об'єктів, які безапеляційно є важливими для всіх нас, - наголосив Сергій Мінько.

Народний депутат зазначив, що багато людей ведуть активну роботу з підтримки іміджу та розвитку нашої території. У їх числі — громадський активіст Галина Карабут, яка протягом багатьох років вкладала сили і душу у розвиток історично важливого для нашого регіону населеного пункту Атманай.

- Ті, хто знайомий з історією, пам'ятають, що в далекому 1841 році нашими іменитими земляками родиною Філібер був закладений потужний комплекс у цьому селищі, де були свої пристань, залізниця, де було налагоджено виробництво та відвантажували важливу на той момент продукцію за межі нашого регіону. Ми також знаємо, що ця сім'я дала потужну підтримку розвитку садівництва на нашій території. Протягом довгих років Галина Анатоліївна бореться за збереження історико-культурних традицій нашого регіону, зокрема, організувала зелену садибу Атманай, яка успішно працює. Великі проєкти не можуть народжуватися без таких людей, і дуже важливо їх підтримувати, - зазначив Сергій Анатолійович та вручив вчителю Атманайської ЗОШ, депутату Кирилівської селищної ради та керівнику проєкту “Зелена Садиба Атманаю” Галині Карабут орден “За заслуги перед Запорізьким краєм” III ступеня.

Під час сесії депутати міської ради розглянули питання комунальної власності, блок програм, фінансові питання.

Так, народні обранці проголосували за створення територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг у будівлі гуртожитку на вул. Гагаріна, 6 (приміщення спортзали).

- Декілька сесій тому ми прийняли на баланс будівлю колишнього профтехучилища — гуртожиток на вул. Гагарина, 6. Ці приміщення на Новому Мелітополі знаходяться у непридатному стані. На їх базі ми хочемо зробити комфортне віддалене робоче місце Центру надання адміністративних послуг. Потрібно юридично створити цей заклад, оформити проєктно-кошторисну документацію, аби претендувати потім на виділення субвенції з державного бюджету на розвиток адміністративних центрів в Україні, - пояснив проєкт рішення Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Депутати також підтрималипередачу індивідуально визначеного майна у державну власність до сфери управління Національної поліції України. Мова про 10 автівок, які місто придбало для поліцейських офіцерів громади.

- Громадська безпека — одне з найважливіших питань. Робота поліцейських офіцерів громади у Мелітополі суттєво знизить стурбованість мешканців щодо громадської безпеки. Місто передає ці автівки на баланс Нацполіції, бо спецсигнали та блакитні номери можуть бути встановлені лише на транспорт, що знаходиться у власності МВС, - зазначив Іван Федоров.

На розгляд депутатів також виносилось питання щодо розподілу залишків коштів, що склалися на кінець минулого року — 103 мільйони гривень. За словами в.о. начальника фінансового управління міста Ірини Іванової, це залишки загального фонду бюджету, бюджету розвитку, екологічного та цільового фондів, частково освітньої субвенції та субвенції на розвиток спортивної інфраструктури, субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та залишки субвенції на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Обсяг трансфертів збільшиться на 25,9 млн гривень — це субвенція на виконання проєктів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Міський голова акцентував, що фінансовий звіт за минулий рік наглядно демонструє, наскільки місцевий бюджет не покриває потреб мешканців. І саме тому влада докладає зусиль для залучення додаткових джерел фінансування — субвенцій, грантових коштів, коштів обласного бюджету, аби інтенсивно розвивати місто.

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...
День вишиванки - свято, що об'єднує серцяЧитати далі

День вишиванки - свято, що об'єднує серця

Вишита сорочка несе в собі потужну енергію наших предків, захищаючи нас від лихого.