Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Фігуристи-олімпійці, лазерне шоу, цирк на льоду - у Мелітополі урочисто відкрили льодову арену

7
1596

У Мелітополі презентували найамбітніший проєкт регіону — спортивний комплекс з льодовою ареною. Побудували його завдяки програмі Президента України “Велике будівництво”. Ця ковзанка увійшла до переліку “25 спортивних магнітів” країни, а на її будівництво знадобилось менше року.

На відкриття льодової арени до Мелітополя завітали народний депутат України Сергій Мінько, Державний секретар Міністерства молоді та спорту Олексій Перевезенцев, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, президент Федерації хокею України Георгій Зубко, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, депутати обласної, міської та районної рад, керівники об'єднаних територіальних громад, правоохоронних структур та органів державної влади, представники спортивної сфери міста та великої мелітопольської родини.

Всі вони мали змогу переконатися, що льодова арена у Мелітополі — ідеальний майданчик для проведення тренувань, спортивних матчів та виступів будь-якого рівня. Вона має чудову спортивну базу — льодовий майданчик площею 1800 квадратних метрів, що вміщує 120 осіб на льоду одночасно, велике электронне табло, систему “відео-гол” та 500 глядацьких місць.

Криштальне покриття майданчика забезпечують сучасні водоочисна та охолоджувальна системи. Чотири великі роздягальні з душовими кабінами, суддівські та тренерські приміщення, сушарка для ковзанів з іонізацією повітря, автомобільна парковка на 140 місць, тренажерний та конференц-зали, найсучасніша акустична система та унікальна за своїми характеристиками звукоізолююча система — тут створені всі умови для занять спортом та відпочинку.

Загальна вартість будівництва спорткомплексу — 155,5 млн гривень (кошти державного та місцевого бюджету). З часом тут запрацюють п'ять спортивних секцій: з хокею, фігурного катання, бігу на ковзанах, шорт-треку та керлінгу.

Народний депутат України Сергій Мінько зазначив: 2021-й рік для Мелітополя став одним із найінтенсивніших і найпродуктивніших.

- Темпи, з якими ми реалізовували масштабні проєкти реконструкції, гідні високої оцінки та поваги! У найкоротші терміни ми збудували та відкрили сучасні, комфортні, найкращі в регіоні інфекційну лікарню, пологовий будинок, “прозорий офіс” з надання адмінпослуг, спортивний комплекс та школу IT-профілю. І сьогоднішня подія – це вінець усієї тієї великої роботи, яка була зроблена протягом року.
Відкриття у Мелітополі цієї прекрасної сучасної льодової арени однозначно можна назвати визначною подією для спортивного життя всієї країни. Це гідний приклад чіткої, злагодженої роботи місцевого самоврядування та комунікації з облдержадміністрацією, профільними міністерствами та командою Президента України.
Дорогі мелітопольці! Ми однозначно заслужили на цей проєкт! Наша команда спрацювала неймовірно, всього за 8 місяців з нуля збудувавши таку технічно складну та об'ємну споруду. Хоча багато хто ставив під сумнів, що нам вдасться це зробити в рамках одного року. І навіть билися об заклад!
Але ж у нас все вийшло! Адже над будівництвом льодової арени 24/7 працювала велика кількість фахівців різних галузей: економісти, фінансисти, архітектори, проєктанти, будівельники, керівники та співробітники міських підприємств та установ, все керівництво міста на чолі з Іваном Федоровим.
І все ж таки вкотре хочу відзначити і наголосити: без допомоги та підтримки президентської команди в особі голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха, Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта та багатьох інших наших надійних партнерів ми ніколи б не реалізували такий амбітний проєкт, - підкреслив Сергій Мінько.

Ордени “За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІІ ступеня народний депутат вручив заступнику Мелітопольського міського голови Олександру Щербакову та директору департаменту капітального будівництва ти житлово-комунального господарства Вікторії Репашевській.

Державний секретар Міністерства молоді та спорту Олексій Перевезенцев розказав, що у Мелітополі Мінспорту ніколи не сумнівалося. 

 - Коли ми влітку інспектували будівництво цього об'єкту, ми вірили, що все вдасться, бо були на відкритті ДЮСШ № 3. Після того, як за останні два роки ви відкрили вже третій об'єкт сучасної спортивної інфраструктури, ми вірили в вашу команду та всіх, хто працює над розвитком спорту. Ми допомагали, виділяли фінансування. Ця льодова арена стане гідним та потужним додатком до тієї спортивної інфраструктури, що створюється у Мелітополі. І буде колискою для підготовки майбутніх чемпіонів, щоб ми досягали найвищих вершин на міжнародних стартах, чемпіонатах світу, олімпійських іграх. Впевнений, що ваша льодова арена стане поштовхом для розвитку льодових видів спорту у південному регіоні.

Почесними грамотами Міністерства молоді та спорту України були нагороджені начальник управління фізичної культури та спорту Андрій Жорняк, тренер з футболу футбольного клубу «Аріс» Станіслав Заброда, голова Мелітопольського центру єдиноборств «Динамо» Володимир Ящук.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух пошуткував: коли президентом було визначено, що у Запорізькій області має бути побудований один спортивний магніт, постало питання, що має будуватись. Проте питання, де має будуватись, ні в кого не поставало.

 - Такі справи можливо робити тільки, коли є велика команда. І я хочу подякувати кожному з вас! Бо саме сьогодні і саме тут, у Мелітополі, найшвидше збудована льодова арена такого типу у сучасній історії України! І зробити це могли лише люди, які вірять в свою справу, люблять своє місто та свою країну!

Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені керівник будівельного проєкту Олександр Любишко та директор КП «Градпроєкт» Юлія Сергеєва.

Голова Запорізької обласної ради Олена Жук назвала презентацію цього об'єкту святом, адже мало хто вірив, що це диво можливо. Та вручила почесні грамоти Запорізької обласної ради головному інженеру ТОВ «Метстар компані» Ігорю Якубіну, головному спеціалісту виробничого відділу ТОВ «АЙС ПРОФЕШНЛ» Дмитру Іваніну, інспектору з технічного нагляду за об’єктом Олександру Семеняченко, начальнику відділу будівельно-інженерних експертиз філії державного підприємства «УкрДержбудекспертиза» у Запорізькій області Ірині Луцишиній.

Найкращим завершенням року відкриття льодової арени у Мелітополі назвав президент Федерації хокею України Георгій Зубко.

 - Після першого візиту до вас я не сумнівався, що у вас буде все. Адже коли керівництво міста каже: “роби на роботі краще, ніж вдома” та “ми не згодні на середній результат”, розумієш, що ви круті! Ця льодова арена точно займе своє місце на спортивній мапі країни, - запевнив Георгій Зубко та запросив всіх займатися хокеєм, адже це сімейна гра.

Управлінню фізичної культури та спорту він вручив сертифікат на отримання хокейної форми.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров наголосив, що реалізація цього проєкту — приклад єдності державної влади та органів місцевого самоврядування.

- Знаково, що для реалізації цієї мети всі ми об’єдналися навколо спорту та навколо майбутнього нашої країни. Перш за все, я хочу подякувати команді Міністерства молоді та спорту України і особисто його очільнику Вадиму Гутцайту за підтримку у втіленні амбітних ініціатив. Дякую голові Запорізької обласної державної адміністрації Олександру Старуху за те, що разом ми створюємо соціальну та спортивну інфраструктуру.

Слова вдячності хочу сказати народному депутату Сергію Мінько, без підтримки якого такі сміливі проєкти ми ніколи б не змогли реалізувати.

Безумовно, відкриття льодової арени увійде до історії Мелітополя. Ніколи раніше нам не були доступні зимові льодові види спорту. Десятиліття лише з екранів телевізорів ми могли спостерігати за грою улюблених хокейних команд та переживати за виступи наших фігуристів.

Ми з гордістю усвідомлюємо, що ця льодова арена увійде не лише в історію Мелітополя, а й України. І цей об'єкт точно увійде в історію Програми Президента “Велике будівництво”, оскільки від зародження ідеї до її реалізації пройшло менше року.

Побудувати льодову арену для нас було справжнім викликом. Справа, в успіх якої мало хто вірив. Як кажуть «у суперечці народжується істина». У Мелітополі ж у суперечці народилася льодова арена.

Я вдячний усім, хто день і ніч працював, щоб ця арена була побудована - проектантам, інженерам, будівельникам, нашій команді. Ми ще раз змогли довести, що Мелітополь це славетне місто з чудовими працьовитими людьми. І реалізація проєкту будівництва льодової арени – ще одне тому підтвердження. І тепер моя найзаповітніша мрія — щоб на наступних олімпійських іграх, а може й через десять років, саме мелітополець гордо підняв прапор України, завоювавши золото для нашої країни! - привітав мелітопольців з відкриттям грандіозного об'єкту Іван Федоров.

Почесними грамотами виконавчого комітету міський голова нагородив начальника відділу постачання Олексія Костюка, майстра фірми «Мелсіті» Дмитра Шпигуна, фізичну особу-підприємця Юлію Кривоніс, виконроба будівництва Віталія Раткова, інженера-консультанта Олександра Діденко, в.о. директора водноспортивного комплексу Сервера Алієва.

Мелітопольський міський голова також отримав право першим подати шайбу хокеїстам мелітопольської команди "Авангард". Та разом з народним депутатом Сергієм Мінько отримав від них хокейну форму.

Варто зазначити, що відкриття спортивного комплексу з льодовою ареною порадувало всіх шанувальників видовищ. Шоу барабанщиків RhythmMen, виступ артистів Криворізького державного цирку на льоду та незабутній виступ майстрів спорту міжнародного класу, срібних призери юнацьких олімпійських ігор 2012 року, бронзових призерів юніорського чемпіонату світу 2015 року, переможців зимової Універсіади 2017 року, учасників олімпійських ігор 2018 року, майбутніх учасників олімпійських ігор 2022 року Олександри Назарової та Максима Нікітіна.

І, звичайно, одними з головних героїв на льоду були хокеїсти мелітопольської команди "Авангард". Відкриття льодової арени у рідному місті вони чекали 15 років. Весь цей час майже щодня долали відстань у 230 кілометрів до Херсона, щоб мати змогу готуватися до спортивних змагань. Відтепер же зможуть відточувати свої навички та готуватися до перемог на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у рідному місті.

 

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.