Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

На допомогу лікарям ковідних шпиталів у Мелітополі прийшли їх колеги різних спеціальностей

6
1595

У зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією та швидким розповсюдженням COVID-19 у Мелітополі посилений штат ковідних шпиталів. На допомогу колегам-інфекціоністам прийшли лікарі інших спеціальностей і адміністрація ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

За словами директора ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Лариси Саприкіної, на сьогодні у Мелітополі працюють одразу три ковідних шпиталі. Перший — на базі оновленої інфекційної лікарні, другий — у дитячому санаторії, третій — на базі двох будівель: на 1-му, 2-му та 3-му поверхах гінекологічного корпусу та у колишньому інфекційному відділенні ЦРЛ. Протягом декількох останніх тижнів кількість пацієнтів, що отримують тут лікування від COVID-19, становить не менше 300. У зв'язку із величезним навантаженням на лікарів, ковідні шпиталі вирішено посилити лікарями інших спеціальностей.

— Сьогодні медперсонал ковідних шпиталів працює на знос, дуже втомлюється. Нам була потрібна зміна для них та посилення складу. На жаль, такої кількості інфекціоністів у Мелітополі немає — у нашому місті їх лише 10. Тому ми запросили працювати в шпиталі лікарів інших спеціальностей, щоб допомогти колегам справитися зі складною епідситуацією. Так, були залучені терапевти, пульмонологи, ендокринологи, педіатри, кардіологи, ЛОР-лікарі та хірургічна служба, - розповіла Лариса Саприкіна.
Сьогодні у ковідних шпиталях Мелітополя, крім інфекціоністів, працюють 7 терапевтів, 8 рентгенологів, 3 педіатри, 9 хірургів, по одному ЛОР-лікарю, пульмонологу, кардіологу, ендокринологу, 11 реаніматологів і 3 лікарі-інтерни, які проходять інтернатуру у реанімації. Загалом у шпиталях працюють 54 лікарі, з них тільки 24 — їх штатні співробітники.

Крім того, у ковідних шпиталях сьогодні працює і адміністрація ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги». Так, на допомогу колегам на чергування у нічний час та у вихідні дні виходять медичний директор ТМО Наталія Глущенко, її заступник Тетяна Антонюк, завідуючий підрозділом “Лікарня невідкладних станів” ТМО Геннадій Ткаченко, завідуючий підрозділом “Дитяча лікарня” ТМО Роман Павленко, заступник директора ТМО Роман Федорович. Окрім своєї основної роботи, вони лікують хворих на ковід.

Нагадаємо, уникнути тяжкого перебігу захворювання на COVID-19 допомагає вакцинація. Телефони та адреси пунктів та Центрів вакцинації у Мелітополі дивіться за посиланням: https://mlt.gov.ua/?r=posts.client.view&id=966.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг