Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Українці соборні в цілому світі - і увесь світ заодно з Україною

0
1031

Сьогодні ми вшановуємо 105-ту річницю проголошення Українською Центральною радою в 1918 році незалежності Української Народної Республіки, яка відстоювала право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу».
 
Ідеї соборності та незалежності України, офіційно проголошені та юридично оформлені більше 100 років тому, нікуди не зникали з української політичної думки. Лише були тимчасово придушені  радянськими окупаційним режимом та знову набули повноцінної юридичної і геополітичної ваги 24 серпня 1991 року коли Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення  незалежності України, який підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1991 року.
 
Україна  вже понад три десятиліття незалежна і суверенна демократична правова держава, яка обрала своїм курсом набуття  повноправного членства України в Європейському Союзі та  Організації Північноатлантичного договору. 
Цей наш історично зумовлений шлях неабияк дратував стейкхолдерів тоталітарного режиму в сусідній російській федерації. В 2014 році це пострадянське утворення зважилося  на окупацію  частини української території, а в 2022 році – на повномасштабне збройне вторгнення в Україну.
 
Очищаючи свою землю від окупантів Україна відстоює простір європейських цінностей, захищає демократію, є щитом миру на планеті.
 
Більше ста років українці змушені доводити, що Україна єдина, соборна, неподільна і вільна.
 
Ми відстоюємо соборність українських земель, як територіальну цілісність 
Демонструємо соборність українського духу – консолідацію всіх громадян, згуртованість, незалежно від національності та території проживання. 
Ми доводимо – українці єдині в цілому світі і увесь цивілізований світ заодно з Україною. 
Ми доводимо - Україна соборна. Разом переможемо!

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна