Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь розвиватиме логістику та переробну промисловість в рамках проєкту GIZ

5
1043

Мелітополь став одним із дев'яти пілотних міст України, де буде втілений проєкт Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) EU4Business «Конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП». Меморандум про відповідну співпрацю сьогодні підписали Мелітопольський міський голова Іван Федоров і заступник директора проєкту Тетяна Аніщук.

Проєкт EU4Business «Конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП» здійснюватиметься у сфері розвитку переробної та харчової промисловості Мелітополя та наближених до нього територіальних громад району. За словами заступника директора проєкту EU4Business «Конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП» Тетяни Аніщук, наше місто завдяки своїй наполегливості та активності стало одним із дев'яти пілотних міст України, з якими співпрацюватиме GIZ.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що Мелітополь плідно співпрацює з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) протягом багатьох років. За цей час було втілено багато цікавих проєктів. І сьогодні розпочинається новий етап — співпраця щодо посилення системи муніципальної підтримки місцевого бізнесу та допомоги у впровадженні заходів з розвитку мікро-, малого та середнього підприємництва.

- Мелітополь став центром укрупненого Мелітопольського району, де сьогодні проживають близько 300 тисяч жителів, тому для нас інтереси району є також пріоритетними. Впевнений, що реалізація проєкту дасть гарні результати для всієї нашої великої громади, - резюмував Іван Федоров.

Презентація проєкту EU4Business «Конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП» проходила сьогодні в офлайн та онлайн форматі. Участь у заході взяли керівники міста та об'єднаного Мелітопольського району, експерти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та голови територіальних громад району.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков назвав участь Мелітополя у проєкті новими можливостями та перспективами.

- Наш народ є унікальним і має багато можливостей для розвитку. Головне для нас — правильно ці можливості використати. У нас потужно розвинуте садівництво та плодовоовочівництво, але є деякі напрямки, на які нам слід звернути свою увагу. Це, перш за все, переробка нашої продукції, розвинута логістична мережа, аби з'єднати наші підприємства з потенційними партнерами. Зосередивши увагу на таких факторах, ми зможемо створити нові робочі місця, отримати нові можливості для територій та вивести наш місцевий продукт на міжнародну арену. Співпраця з міжнародними партнерами — такими, як GIZ, дає нам можливість розвивати наш край у кращих світових практиках, навчатись та привносити щось нове у наші підприємства. І те, що Мелітополь було обрано одним з дев'яти пілотних міст для реалізації цього проєкту, говорить про те, що ми рухаємось у правильному напрямку. Дякую нашим партнерам за довіру! - привітав учасників заходу Ігор Судаков.

Заступник директора проєкту EU4Business «Конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП» Тетяна Аніщук презентувала проєкт і зазначила, що він співфінансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини. В рамках проєкту вже реалізуються три напрямки: покращення рівня послуг міст для зміцнення малого та середнього підприємництва в умовах COVID-19, розвиток економічних кластерів та так звані COVID-19 бізнес-клініки.

- Перший конкурс був оголошений наприкінці 2020 року. Це була швидка відповідь на ковід для підтримки малого та середнього бізнесу. В рамках конкурсу ми відібрали 12 заявок. Ці проєкти на сьогодні завершені. Максимальний розмір фінансування склав 1 мільйон гривень. Цільова аудиторія проєкту — громади з населенням від 100 тисяч до 250 тисяч жителів. Ви трошки перевищуєте наші ліміти, але ми узгодили це з європейською делегацією.

Наразі маємо 47 заявок, з яких повинні відібрати 15. Вони будуть втілюватися протягом одного року. Наш напрямок — малі та середні підприємства, що орієнтовані на експорт, та прагнуть продавати свої продукти на міжнародних ринках. У фокусі також жіноче підприємництво, - зазначила Тетяна Аніщук.

Щодо співпраці з пілотними містами, то вона відбуватиметься декількома напрямками. Це розвиток туризму, креативних та крафтових індустрій, інноваційний розвиток. Мелітополь разом з Кам'янцем-Подільським та Житомиром розвиватиме логістику та переробну промисловість.

 

 

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...