Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольські школи продовжать навчатися дистанційно

6
1624

У зв'язку з ростом захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 у закладах загальної середньої освіти Мелітополя ще на тиждень продовжується навчання за дистанційною формою. Відповідне рішення сьогодні було прийняте на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова повідомила, що сьогодні відбулось планове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, слідом за ним - засідання місцевої комісії. На ньому розглянули низку питань, у тому числі щодо продовження дистанційного навчання у навчальних закладах міста.

Так, закладам загальної середньої освіти рекомендовано продовжити навчання за дистанційною формою. Закладам позашкільної освіти — з використанням індивідуального графіка навчання та/або за дистанційною формою.

Крім того, дистанційно будуть навчатися і вихованці окремих дошкільних навчальних закладів — при перебуванні на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 більш як 50 % дітей та персоналу. З 7 лютого таким чином призупиняється навчальний процесс у дитсадку № 8 (“Зіронька”) в авіамістечку. Сьогодні тут хворіє 50 % персоналу, а сам заклад через захворюваність на ГРВІ відвідують лише 30 дошкільнят.

Закладам вищої та професійно-технічної освіти усіх форм власності також рекомендовано розглянути питання щодо організації освітнього процесу з використанням індивідуального графіка навчання, змішаної та/або дистанційної форми навчання.

- У нашому регіоні за шістьма ознаками епідемічної небезпеки, за якими проводиться моніторинг, спостерігається збільшення рівня захворюваності у 3,5 рази. Найбільше збільшення бачимо сьогодні у містах Енергодар та Пологи. Запорізька область продовжує перебувати у «помаранчевій» карантинній зоні. Однак, за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування від «червоної зони» нас відділяє піввідсотка (перехід при 20 %, а маємо 19,6). Що стосується Мелітополя, то у нас всі показники нижче середніх по області, однак ми теж спостерігаємо їх поступове збільшення. Так, за останні два тижні в Мелітополі кількість захворілих на коронавірусну інфекцію збільшилась майже на 300 %. Якщо на 4 січня на амбулаторному лікуванні перебувало 107 осіб, то сьогодні вже 397. Також збільшилась і кількість госпіталізованих - майже на 100 %. Наприклад, протягом січня госпіталізовано 108 осіб. Для порівняння, у грудні було 74 пацієнти, - повідомила Ірина Рудакова.

Перший заступник Мелітопольського міського голови підкреслила, що по місту серед вакцинованих менше одного відсотка госпіталізованих. Це доводить, що вакциновані, якщо і хворіють, то у легшій формі, та швидше одужують.

- Невід'ємною частиною боротьби з коронавірусом є вакцинація. Із 135 тисяч мешканців, що підлягають вакцинації, на сьогодні вакциновано понад 50 тисяч (37 %), з них отримали два щеплення понад 47 тис. осіб (35 %). Такий самий показник в середньому по всій країні. Але це недостатньо для вироблення колективного імунітету, - наголосила Ірина Володимирівна.

З 11 тисяч дітей віком від 12 до 17 років у Мелітополі сьогодні вакциновано майже 500 (5 %). Наразі в Мелітополі наявні усі вакцини у достатній кількості.

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...