Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Льодова арена та водноспортивний комплекс вже готові приймати розрахунки карткою “єПідтримка”

5
1202

В Мелітополі продовжується активна кампанія з вакцинації населення від ковіду. Ті, хто мають зелений сертифікат, активно користуються запропонованою Урядом програмою “єПідтримка”. Про те, які комунальні заклади вже готові приймати такі розрахунки, та про епідемічну ситуацію в місті розказала перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

Сьогодні Запорізька область залишається у «червоній» карантинній зоні, хоча у Мелітополі всі показники значно нижче показників «червоної» зони. Так, за останні 2 тижні кількість захворілих на коронавірусну інфекцію у місті зменшилась майже на 47 %. Відмічається і зменшення кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом майже на 44 %.

Щодо вакцинації населення, то на сьогодні у Мелітополі вакциновано понад 47 тис. громадян (38 % від загальної чисельності), з них майже 42 тис. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення). Крім того, вже вакциновано майже 400 дітей. Ще майже 4 тис. мешканців міста (3 %) мають довідку про одужання від ковіду.

- Таким чином, майже 74 тис. мешканців міста або 60 % від загальної чисельності мають право на участь у масових заходах. І це дало нам змогу послабити карантинні обмеження. Тому 17 грудня відбулось чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення щодо скасування деяких раніше прийнятих рішень. Так, при наявності документів, що підтверджують вакцинацію, або негативного результату тестування, або одужання особи від хвороби, підприємствам, установам, закладам, організаціям всіх форм власності дозволено прийом відвідувачів у межах закладу. Виключення — Центр надання адміністративних послуг, де зберігається попередній запис та відповідне очікування поза межами приміщення. Також скасовано заборону на проведення масових заходів, а спортивні заходи можуть проводитись з глядачами. Підкреслю, що для участі у заходах мешканцям міста потрібно буде мати при собі документи, що підтверджують вакцинацію, або негативний результат тестування чи довідку про одужання від коронавірусу, - зауважила Ірина Рудакова.

Щодо освітнього процесу, то він і надалі триватиме за змішаною формою у закладах освіти, культури та спорту. Перевезення пасажирів буде здійснюватися у звичайному режимі за умови дотриманні протиепідемічних вимог.

До речі, мелітопольці активно приєднуються до запропонованої Урядом програми щодо виплати по 1000 гривень кожному вакцинованому українцю. Нагадаємо, ці кошти можна витратити на абонемент у спортзал або фітнес-клуб, квитки на концерт, у кінотеатр чи музей, квитки для мандрівок усередині країни та інше.

За даними управління з розвитку підприємництва та промисловості виконкому, переважна більшість суб'єктів господарювання міста вже готові здійснювати такі розрахунки. Більш того, деякі навіть пропонують своїм клієнтам суттєві бонуси у разі розрахунку за послуги коштами грошової допомоги. Щодо комунальних установ, то сьогодні приймати розрахунки карткою “єПідтримка” вже готові у льодовій арені, що відкриється наступного тижня, та водноспортивного комплексу. Орієнтовно з січня 2022 р. така послуга буде і у краєзнавчому музеї. Зазначимо, що на отримання 1000 гривень заявку можна подати до кінця терміну дії програми — до 18 грудня 2022 року.

Перший заступник Мелітопольського міського голови також нагадала, що з 1 січня 2022 року всі суб'єкти господарювання II-IV груп при здійсненні будь-яких розрахункових операцій повинні використовувати касовий апарат. Нові правила передбачають обов'язкове використання касового апарату для Інтернет-магазинів, ресторанів та кафе, турагенцій та туроператорів, готелів, продавців ювелірних виробів, текстилю, магазинів “секонд-хенд” тощо та всіх ФОП, крім платників єдиного податку І групи, що здійснюють торгівлю за готівку на ринках. Аби надати роз'яснення щодо застосування касових апаратів, виконавчий комітет з податковою службою 23 грудня у конференц-залі Агенції розвитку Мелітополя проведуть тематичний семінар для суб'єктів підприємницької діяльності ІІ-IV групи платників єдиного податку.

Також за темою

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг
Ракетним ударом ворог пошкодив мелітопольський дім у Запоріжжі - "Відкритий простір допомоги "Саме тут". Читати далі

Ракетним ударом ворог пошкодив мелітопольський дім у Запоріж...

Ворог ракетними обстрілами тероризує мешканців України. Під ударами люди і цивільна інфраструктура.