Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь – місто проти чуток

6
1389

Проблеми впливу стереотипів та упереджень існують у будь-якому суспільстві, а в місті, де проживає більше, ніж 100 різних національностей – цю проблему важко переоцінити. Інтеркультурний Мелітополь разом з містами-учасниками #ICC Ukraine Мережі Інтеркультурних Міст України з 15 по 21 листопада 2021 року долучився до комунікаційної кампанії Проєкту #Боротьба_з_чутками за підтримки Програми Ради Європи «Інтеркультурні Міста» (ІСС).

Протягом тижня містяни різних вікових категорій, національностей та віросповідань брали участь у просвітницьких заходах щодо боротьби з етночутками й упередженнями. Небайдужі мелітопольці з задоволенням, взяли участь в мотиваційному флешмобі на сторінках соціальної мережі «Facebook», суттю якого було розміщення постеру «Я проти чуток» замість фото свого профілю. Цим самим, наші активісти привернули увагу користувачів соцмережі до проблем поширення етночуток. https://cutt.ly/iYmo9j3

15 листопада до комунікаційної кампанії доєдналась освітянська молодь, яка із задоволенням «розбивала» чутки тим самим формуючи позитивне ставлення до різних національностей за допомогою Флеш-дартсу «Мішені чуток: розбий яблуко розбрату» та «Прикрась яблуню позитивними смайлами». До заходу долучилося більше ніж 500 дітей з 21 закладу загальної середньої освіти та 2 закладів позашкільної освіти. Детальніше про активність можна дізнатись у соціальній мережі «Facebook» за хештегом #Apple_Jam_Day, #Боротьба_з_чутками, #NationalMLT.

У Міжнародний день толерантності на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б. Хмельницького пройшло онлайн-засідання круглого столу «Роль етнічних спільнот інтеркультурного Мелітополя в державотворенні Незалежної України». Учасниками заходу стали представники національних спільнот міста та освітяни, які взяли активну участь в обговоренні особливостей державотворення в етнічному різноманітті, що передбачає толерантне ставлення до прав національних меншин і боротьбу проти мови ворожнечі https://cutt.ly/lYmcrmj. Під час заходу управлінням культури та молоді було презентовано відеоролик «Інтеркультурний вікенд у місті Мелітополі», який розкрив національне різноманіття міста, його інтеркультурну особливість, толерантне розуміння та повагу до етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кожного мешканця. Відео можна передивитися на каналі YouTube за посиланням: https://cutt.ly/tTHunmW .

Згуртованість мелітопольської громади продемонстрована підтримкою тижневого флешмобу «Apple Jam Day Інтеркультурного добросусідства: Саме ТУТ: від яблуневого розбрату до яблуневого смаколика: смакуємо разом!», де учасники освітнього процесу та представники національно-культурних товариств готували яблуневі смаколики та дарували свої страви й позитивні емоції соціально незахищеним категоріям людей міста.

Підсумком просвітницької кампанії #Боротьба_з_чутками, стала виставка малюнків проти етночуток «Дивись. Слухай. Осмислюй» в бібліотеках міста та закладах освіти.

Мешканці Мелітополя дружні, емпатичні, різні, але рівні - саме це є запорукою боротьби з чутками, спрямованими на усунення першопричин дискримінації, на протидію упередженням і стереотипам САМЕ ТУТ!

Також за темою

21 лютого - Міжнародний день рідної мови.Читати далі

21 лютого - Міжнародний день рідної мови.

Анонс святкових заходів до Міжнародного дня рідної мови.
Засідання Координаційної ради представників національно-культурних товариствЧитати далі

Засідання Координаційної ради представників національно-куль...

26 січня 2022 року у Конференц-центрі Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання Координаційної ради представників національно-культурних т...
Відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплексної програми інтеркультурної взаємодії міста Мелітополя на 2021-2023 рокиЧитати далі

Відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплек...

21 грудня відбулося засідання моніторингової групи з виконання Комплексної програми інтеркультурної взаємодії міста Мелітополя на 2021-2023 роки. З ві...