Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В Мелітополі обговорили будівництво централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці

6
1316

В об'єднаному Мелітопольському районі продовжується робота з розробки проєкту будівництва централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці з відведенням каналізаційних стоків на центральні очисні споруди Мелітополя. Сьогодні перспективи цього масштабного проєкту з підрядниками, спеціалістами, вченими обговорювали народний депутат України Сергій Мінько, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, заступник Мелітопольського міського голови Олександр Щербаков та секретар Мелітопольської міської ради Роман Романов.
Проблема відсутності системи водопостачання та водовідведення десятиліттями не давала повноцінно розвиватися Кирилівці, що є одним з головних курортів нашого регіону. На сьогодні єдиний доступний спосіб вирішити цю гостру проблему — підключити Кирилівку до центральних очисних споруд Мелітополя. За словами Мелітопольського міського голови Івана Федорова, така можливість є, оскільки мелітопольські очисні приймають майже втричі менше стоків, ніж передбачено проектною потужністю.

На сьогодні вже проведена тендерна процедура, визначений підрядник по проєктуванню — ТОВ “Омега Вест Трейд”. На розробку проєкту виділено близько 8 мільйонів гривень.

- Проєктування вже розпочато. Сьогодні ми готуємо до затвердження основні траси проходження мереж по кирилівським косам та приватному сектору, а також трасу проходження мереж від Кирилівки до очисних споруд Мелітополя. Ми прорахували кілька варіантів очищення стоків. Це будівництво локальних очисних споруд та використання мелітопольських очисних споруд. Локальні очисні споруди не можуть бути використані через циклічність навантаження — влітку воно надвелике, а у міжсезоння надзвичайно низьке. Плюс додається солоність води, що веде до суттєвого подорожчання вартості очищення стічних вод, - розповів Іван Федоров.

Щодо водопостачання, то сьогодні розглядають три варіанти: брати воду з каналу, зі свердловини з Шелюг та дніпровську воду. Який з цих варіантів виявиться найоптимальнішим, вирішать експерти.

Народний депутат України Сергій Мінько, який є ініціатором будівництва централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці, зазначив, що запланована дата закінчення розробки проєкту — весна 2022 року. Його реалізація має величезну соціальну значущість не лише для Мелітопольського району, а й для всієї країни. Будівництво централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці зробить її не тільки комфортним курортом, а й вирішить одну з найгостріших екологічних проблем — забруднення Азовського моря та Молочного лиману стічними водами.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг