Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулась дванадцята чергова сесія Мелітопольської міської ради

5
1398

Сьогодні, 29 жовтня, відбулась дванадцята чергова сесія Мелітопольської міської ради. Депутати розглянули ряд актуальних та важливих питань життєдіяльності міста.

Так, народні обранці розглянули земельні питання, питання комунальної власності, програми, фінансові питання, статути. Крім того, затвердили договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що Генеральний план міста давно передбачав збільшення території міста за рахунок на той час чотирьох сільських рад — Костянтинівської, Новенської, Семенівської та Новомиколаївської.

- Сьогодні це три ОТГ. Ми знайшли порозуміння з нашими сусідами і на наступній сесії ми плануємо розглянути проєкт відводу земельної ділянки, щоб узгодити межі Мелітополя. Це вирішить ряд соціальних проблем. В першу чергу, Мелітополь розширить територію.

Друге — мешканці таких вулиць, як Незалежності та Свободи, стануть повноправними мешканцями міста та зможуть оформити землю. Аналогічна ситуація і з дачними кооперативами, що раніше відносились до Новенської сільської ради. Третє — є підприємства, які по факту знаходяться на території міста, але де-юре це земельні ділянки наших сусідів. Ці питання також узгоджені, - повідомив Іван Федоров.

Міський голова також розказав про зміну порядку реалізації об'єктів комунальної власності. Завдяки тому, що вся процедура тепер проходить виключно за системою “ПроЗорро” та публікується у ЗМІ, продаж проходиться не тільки гласно, а й за ринково. вартістю.

- Саме тому Мелітополь сьогодні отримує рекордні суми за продаж комунального майна. Так, готель “Мелітополь” приніс у бюджет міста понад 30 млн грн. - це найбільша сума продажу комунального майна за всю історію Мелітополя. Будівля колишнього ЛОР-відділення на вул. Монастирській продана більш, ніж за 3 млн грн. Всі розуміють, що це комерційна вартість об'єктів. І саме ринкову вартість ми декларували перед виборцями, - резюмував Іван Сергійович.

Прокоментував міський голова і епідситуацію в місті. Він зазначив, що у Мелітополі подовжено дію протиепідемічних обмежень ще на тиждень, незважаючи на те, що сьогодні ми бачимо спад захворюваності у Мелітополі.

- Ми маємо дати можливість лікарям хоч трошки перепочити. У ковідних шпиталях сьогодні перебувають більше 300 пацієнтів, більше двох тисяч пацієнтів знаходяться на амбулаторному лікуванні. Більше 1000 щеплень від ковіду ми робимо щодня, проте ситуація залишається напруженою. За словами епідеміологів, цієї осені буде ще один пік захворюваності. І ми маємо бути до цього готовими, - підкреслив Іван Федоров.

Депутат міськради від “Європейської солідарності” Андрій Радченко виступив зі зверненням. Він назвав “катастрофою для місцевих громад” проєкт закону № 6062. Він дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Зокрема, документ передбачає перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін.
Сьогодні ж кошти бюджету розвитку використовуються громадами на проведення ремонтів і реконструкцій, будівництво, придбання дороговартісного обладнання, в тому числі для лікування хворих на коронавірус. Крім того, законопроєкт дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевій владі використовувати можливість накопичення цих грошей. Законопроєктом також пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі.
Мелітопольський міський голова Іван Федоров подякував за позицію депутатському корпусу та Асоціації міст України, яка відстоює інтереси муніципальних бюджетів. Та висловив сподівання, що центральна влада виконає свої зобов'язання перед місцевими радами, зокрема щодо додаткового спрямування до місцевих бюджетів 4 % податку на доходи фізичних осіб, а з 4-го кварталу - додаткової дотації на компенсування збитків у зв'язку з непідвищенням тарифу на опалення для населення.

Цікаво, що вже на наступній сесії депутатам Мелітопольської міської ради запропонують розглянути бюджет міста на 2022 рік. Міський голова звернувся до народних обранців з проханням відпрацювати побажання виборців, аби до бюджету були включені побажання мешканців з приводу благоустрою.

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...