Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь святкує День визволення від нацистських загарбників

5
1190

Мелітопольщина сьогодні святкує 78-у річницю визволення від нацистських загарбників. У зв'язку з червоним рівнем епіднебезпеки, урочисті заходи було скасовано. Представники влади взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіальних комплексів. З дотриманням протиепідемічних вимог також відбувся традиційний автопробіг “Пам'ять поколінь”.

Сотні живих квітів були покладені до меморіалу “Братське кладовище” на вул. Героїв України, до підніжжя пам'ятника видатному мелітопольцю, учаснику Другої світової війни, генерал-лейтенанту Андрію Штевневу, до братського кладовища на вулиці Героїв Крут, меморіальної дошки біля будинку, де жив Почесний громадянин Мелітополя, фронтовик, ветеран Іван Захарі, пам'ятного знаку на Алеї Слави, до підніжжя пам'ятника героям-підпільникам та до меморіалу на лінії німецької оборони Вотан у селі Мордвинівка.

У церемонії покладання квітів взяли участь народний депутат України Сергій Мінько, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, його заступники Олександр Щербаков, Михайло Семікін та Оксана Матвіїшина, керуюча справами виконкому Христина Євтушенко, голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, голова Мелітопольської міської організації ветеранів України Євген Бабенко, представники депутатського корпусу Запорізької обласної, Мелітопольської міської та Мелітопольської районної рад, активісти, ветерани АТО/ООС та мешканці міста.

Шляхами бойової слави захисників України та Мелітопольщини проїхали учасники традиційного автопробігу, який щороку ініціює команда Сергія Мінько.

Оригінальне вітання з Днем визволення Мелітополя від нацистських загарбників отримала учасниця бойових дій Ніна Жеребинська. Під вікнами ветерана пісні воєнних років грав духовий оркестр. Ніна Петрівна вітала музикантів з балкону оваціями. Цікаво, що вже завтра учасниця бойових дій святкуватиме 95-річний ювілей.

Крім того, вже о 19.00 мешканці міста зможуть відвідати автокінотеатр на майданчику біля спортивного комплексу на базі ДЮСШ № 3.

 

 

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг