Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі після капітального ремонту відкрили одразу дві амбулаторії

5
1014

Одразу дві амбулаторії - №№ 1 та 4 сьогодні, 22 жовтня, відкрили свої двері для пацієнтів після капітального ремонту. Модернізувати ці медичні заклади місту вдалось завдяки співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій за кошти Уряду Німеччини через банк KfW.

Амбулаторія № 4 на пр. Б. Хмельницького, 66 сьогодні обслуговує понад 9 тисяч населення. Якщо раніше це були пристосовані приміщення у звичайному житловому будинку, то сьогодні тут створені всі умови для надання якісної та оперативної медичної допомоги. Очікувати прийому лікаря пацієнти можуть у просторому холі, а самі кабінети та санвузли зроблені з дотриманням всіх вимог безбар'єрності.

Загальна вартість будівельних робіт на об'єкті — понад 2,8 млн гривень. За кошти Уряду Німеччини через банк KfW був проведений внутрішній ремонт всіх приміщень, заміна вікон, дверей та всіх інженерних мереж, часткове придбання медичного обладнання та швидких тестів на COVID-19. За кошти міського бюджету були закуплені меблі, медичне обладнання, проведений благоустрій території та встановлені кондиціонери. Для амбулаторії також придбали новий автомобіль.

Народний депутат України Сергій Мінько зазначив, що 6 років тому він та його команда взяли на себе відповідальність модернізувати заклади первинної ланки. Сьогодні ця задача майже виконана - у Мелітополі залишається лише одна амбулаторія, яка потребує капітального ремонту. Роботи в ній завдяки співпраці з УФСІ розпочнуться найближчим часом, проєктно-кошторисна документація вже готова, проводиться тендерна процедура.

Сергій Анатолійович також подякував надійному партнеру Мелітополя — Українському фонду соціальних інвестицій за довіру нашій громаді та підтримку соціальних проєктів. І висловив надію на подальшу співпрацю з містом.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров наголосив, що модернізація медичних закладів первинної ланки є надзвичайно важливою, оскільки саме сімейні лікарі першими приймають пацієнтів. Тільки від ковіду сьогодні амбулаторно лікуються понад 2000 хворих. Силами первинної меддопомоги у Мелітополі також проходить вакцинація, а це більше тисячі вакцинованих на день.

Директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник розказав, що команда УФСІ радо співпрацює з Мелітополем.

- Ми раді, що можемо долучитися до реалізації таких важливих соціальних проєктів. Бо лікарі — це найблагородніша професія, тому що вони стоять на сторожі нашого здоров'я і навіть життя, - зазначив Василь Григорович та на згадку про співпрацю подарував відремонтованим амбулаторіям фірмові годинники від УФСІ.

Розпочато прийом пацієнтів і в оновленій амбулаторії № 1 по вул. Оратовського, 157, що обслуговує майже 4,5 тисячі мешканців району Піщана. Тут за кошти Уряду Німеччини через банк KfW, окрім внутрішніх робіт, було проведено утеплення будівлі та заміна покрівлі. Загальна вартість робіт на цьому об'єкті — понад 2,6 млн гривень.

Цікаво, що саме з амбулаторії № 1 команда Сергія Мінько свого часу розпочинала ремонти в амбулаторіях міста. І якщо спочатку це були лише внутрішні оздоблювальні роботи, то згодом це став капітальний ремонт.

Завідувач амбулаторії № 1 Людмила Кулєшова подякувала Українському фонду соціальних інвестицій, нардепу та міському голові за можливість надавати первинну медичну допомогу у комфортних умовах. І передала їм задоволені відгуки пацієнтів, які вже оцінили ремонт у медичному закладі.

 

 

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.