Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Ірина Рудакова: про жовтий рівень епідемічної небезпеки та його обмеження

8
837

У Мелітополі, як і всій Україні, оголошено жовтий рівень епідемічної небезпеки. Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова розказала про обмеження, які тепер діють на території міста, та закликала мешканців міста вакцинуватись, аби захистити себе та близьких від COVID-19.

За словами Ірини Володимирівни, за весь період пандемії у Мелітополі лабораторно підтверджено 8004 випадки ковіду, одужали на сьогодні 7109 мелітопольця (89 %), в тому числі 265 дітей. Станом на 22 вересня 2021 року на амбулаторному лікуванні знаходиться 561 пацієнт. На стаціонарному лікуванні — 135 пацієнтів, у відділенні інтенсивної терапії — 9 пацієнтів (на апараті ШВЛ 4 хворих). Зареєстровано за весь період 341 летальний випадок. За останні 14 днів на COVID-19 захворіли 596 осіб.
Ірина Рудакова зазначила, що на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про подовження адаптивного карантину і режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Відповідно до рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 23 вересня на всій території України оголошено жовтий рівень епідемічної небезпеки. Мелітополь не виключення — аналогічне рішення місцевої комісії ТЕБ та НС було прийнято 22 вересня.
Перший заступник Мелітопольського міського голови акцентувала на обмеженнях, які тепер діють.
- Згідно з постановою КМУ № 1236 з останніми змінами, в "жовтій" зоні обов'язково дотримання масочного режиму в приміщеннях і громадському транспорті, а також дистанція 1,5 метри. Крім того, діють такі обмеження:
- проведення масових заходів за умови не більше однієї людини на 4 кв. м площі будівлі або території або з заповнюваністю не більше 2/3 місць в кожному окремому залі;
- не більше 4 осіб за столиком в закладах громадського харчування, відстань між столами — мінімум 1,5 метра;
- кінотеатри та зали установ культури працюватимуть із заповнюваністю залів менш ніж 2/3 місць або 50 % місць в кожному окремому залі;
- заповнюваність спортзалів і фітнес-центрів не більше, ніж одна людина на 10 кв. м;
- перевезення пасажирів в межах сидячих місць, - повідомила Ірина Володимирівна.
Ірина Рудакова додала, що обмеження "жовтого" рівня епідситуації не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) та організатори масових заходів, працівники кафе і ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів мають хоча б одне щеплення від ковіду або діючий (72 години) результат ПЛР-тесту або експрес-тестування на антиген. Для безпеки відвідувачів або працівників установ діють міжнародні свідоцтва, "жовті" або "зелені" внутрішні COVID-сертифікати, довідка 063/о, чинна довідка про негативний результат (72 години) ПЛР-тесту або експрес тестування на антиген.
- Що стосується освітнього процесу, то навчальні заклади працюватимуть при наявності у не менше 80 % працівників хоча б першого щеплення, крім дошкільних установ і 1-4 класів. Мелітополь сьогодні є лідером у Запорізькій області по щепленню колективів дошкільних та шкільних навчальних закладів — всі вони вакциновані у нас не менше, ніж на 80 %. Є навчальні заклади, де рівень вакцинації вже дорівнює 95-98 %. Зазначу, що з початку кампанії у Мелітополі вже вакцинувались 18641 особа, які отримали 31809 вакцин. Сьогодні доступні без обмежень вакцини«Короновак», «Астра Зенека», вакцина «Пфайзер» - тільки для організованих колективів, - розказала Ірина Рудакова.

Щодо перевірок дотримання карантинних обмежень, то вони не припинялися. У вересні Національна поліція і управління Госпродпотребслужби вже перевірили 292 установи, на 27-и виявлені порушення.

Перший заступник Мелітопольського міського голови акцентувала, що святкування Дня міста, яке відбудеться вже у вихідні, пройде з дотриманням всіх карантинних норм. Парк ім. Горького та вул. Героїв України, де відбудуться основні заходи, дозволяють проводити масові заходи на площі з розрахунком 4 кв. м на одну людину.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг