Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Рудакова Ірина Володимирівна

23
3156

Рудакова Ірина Володимирівна

Народилась у місті Мелітополі Запорізької області. Громадянка України.

Освіта:

Освіта вища за спеціальністю «бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності», кваліфікація – економіст (Одеський інститут народного господарства).

Заміжня, має чоловіка та сина.

Трудова діяльність:

Рудакова Ірина Володимирівна розпочала свою трудову діяльність у 1986 році на посаді бухгалтера – ревізора головної бухгалтерії Мелітопольського моторного заводу. У 1989 році була призначена на посаду начальника бюро головної бухгалтерії Мелітопольського моторного заводу. З 1998 року працювала головним бухгалтером ГРЛ «Авто – ЗАЗ – Мотор» ЗАТ «Авто ЗАЗ – ДЕУ». У 2001 році була призначена на посаду заступника директора з економіки і планування ГРЛ «Авто – ЗАЗ – Мотор» ЗАТ «Авто ЗАЗ – ДЕУ». У 2010 році була призначена заступником директора з економіки та планування ПП «Мелітопольський моторний завод» ПАТ «ЗАЗ».

Двічі обиралась депутатом Мелітопольської міської ради. В Мелітопольській міській раді V скликання очолювала планово-бюджетну комісію.

У виконавчих органах місцевого самоврядування працює з червня 2013 року, з травня 2014 року по теперішній час обіймає посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Під її керівництвом впроваджується Бюджет міських ініціатив (Бюджет Участі); розроблено та впроваджено проект створення у місті центру надання якісних адміністративних послуг; виконується програма соціально-економічного розвитку міста; забезпечується кваліфіковане керівництво економічним напрямком роботи на території міста; забезпечується вчасне складання та подання на затвердження міською радою проекту міського бюджету; організовується робота управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області щодо фінансових питань та питань захисту соціально-трудових прав населення міста; організовується взаємодія виконавчих органів Мелітопольської міської ради Запорізької області, її виконавчого комітету з промисловими та іншими підприємствами міста. Особисто очолює та відповідає за діяльність робочої групи з виконання комплексної програми розвитку підприємництва; робочої групи виконкому Мелітопольської міської ради Запорізької області по врегулюванню питань функціонування об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг; комісії виконкому Мелітопольської міської ради Запорізької області з питань захисту соціально-трудових прав населення міста; робочої групи з реалізації маркетингової стратегії міста Мелітополя. Очолює процес впровадження інноваційних технологій в бюджетних установах міста щодо енергоефективності, формуванні місцевого бюджету, впровадження принципів гендерної рівності у роботу виконавчих органів влади та бюджетних установ міста. Координує співпрацю з міжнародними програмами технічної допомоги та європейськими експертами з питань сталого економічного розвитку територій, розбудови демократичного та соціально-благополучного суспільства.

    Так само Рудакова І.В. особисто очолює робочу групу з реалізації маркетингової стратегії міста Мелітополя. За її ініціативою місто Мелітополь стало активним учасником конкурсу участі у кандсько-українському проекті міжнародної технічної допомоги «ПРОМІС» та, за результатами конкурсного відбору, увійшло до міст – партнерів Проекту. Також завдяки роботі під її керівництвом Мелітополь став учасником шведсько-українського проекту «Верховенство права» за підтримки Міжнародної Академії Фольке-Бернадотта, основним напрямком якого є підтримка розвитку сфери адміністративних послуг.  Протягом трьох років під керівництвом Ірина Володимирівни було реалізовано низку грантових соціальних та інфраструктурних проектів, які допомагають громаді Мелітополя розвиватися у напрямку розбудови демократичного та соціально-благополучного суспільства.

          Так, з 2014 року під керівництвом Ірини Володимирівни було підготовлено проекти, опрацьовано бухгалтерську та іншу документацію щодо залучення для розвитку міста  позабюджетних коштів, а саме: 20 млн. грн. з Фонду Державного регіонального розвитку (далі – ДФРР) на реконструкцію стадіону «Спартак», якому наразі присвоєно ІV категорію спортивних споруд; 10 млн. грн. субвенції  державного бюджету для ремонту проспекту Богдана Хмельницького; 60 млн. грн. коштів Європейського інвестиційного банку на реалізацію 10-ти важливих проектів; втановлено 12 гральних дитячих майданчиків за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID); 25 млн.грн. на реалізацію п’яти проектів з покращення міської інфрастркутури та утеплення ДНЗ Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО); 25 млн.грн. на термомодернизацію ДНЗ та відкриття соціальних гуртожитків для переселенців по проекту Україснького фонду соціальних інвестицій коштів Німецького банку розвитку KFW; 1 млн.грн. на заходи з енергоефективності та покращення інфраструктури міськрайонного Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю  Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй (ПРООН) ; 25,5 млн. грн. на капітальний ремонт будівлі Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23, а також на завершення робіт по реконструкції центральних очисних споруд з ДФРР; 37,5 млн. грн. на реконструкцію лівневої каналізації та 4-х каналізаційнних колекторів з обласного екологічного фонду ;

       Рудакова І.В. постійно приймає участь в обговоренні важливих питань щодо сталого розвитку міста та децентралізації за участі представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатів Мелітопольської міської ради, підприємців, експертів громадських організацій.

У 2016 – 2018 роках взяла участь в навчальних поїздках до країн ЄС (Польщі, ФРН, Австрії) у рамках міжнародних проектів з вивчення кращих практик місцевого самоврядування для сталого економічного та соціального розвитку територій.

Нагороди:

2006 - Почесна грамота Запорізької обласної ради за багаторічну, сумлінну працю, значні трудові досягнення, активну громадську діяльність до Дня незалежності України

2006 - нагрудний знак у зв'язку зі святкуванням 15-річчя незалежності України за особистий вагомий внесок у розвиток міста і держави (міськрада)

2007 - відзнака Міністерства оборони України - медаль «15 років Збройним силам України»

2008 - орден ІІІ ступеня «За розвиток Запорізького краю» (облрада)

2008 - ювілейна медаль «За розвиток Запорізького краю» (облдержадміністрація)

2015 – Грамота Запорізької обласної державної адміністрації за сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у справу ліквідації та попередження наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та з нагоди Дня рятівника

2016 – Подяка голови Запорізької обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Мелітополь Запорізької області та з нагоди Дня місцевого самоврядування

2017 – орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеня за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадському житті міста Мелітополя та з нагоди Дня міста Мелітополя Запорізької області

2018 – Подяка Премєр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку міста Мелітополя Запорізької області, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм

2020 – Грамота Верховної Ради України за вагомий особистій внесок у реформування місцевого самоврядування, соціально – економічного та культурного розвитку територіальних громад, сумлінну працю, високий професіоналізм.

 

Також за темою

Щербаков Олександр ВалерійовичЧитати далі

Щербаков Олександр Валерійович

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
Семікін Михайло ОлександровичЧитати далі

Семікін Михайло Олександрович

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
Євтушенко Христина ЕдуардівнаЧитати далі

Євтушенко Христина Едуардівна

Керуючий справами виконавчого комітету