Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

ЗАПРОВАДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ЗА РОСІЙСЬКИМИ СТАНДАРТАМИ ОСВІТИ - ЦЕ КОЛАБОРАЦІОНІЗМ ТА КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН

15
2681

До уваги освітян міста Мелітополя!

За інформацією українських спецслужб на тимчасово окупованій території окупанти планують запровадити навчальний процес у закладах повної загальної середньої освіти та у закладах професійної (професійно-технічної) освіти із запровадженням стандартів освіти держави-агресора починаючи з квітня 2022 року.

Тим освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети російською мовою та за освітянськими стандартами російської федерації, обіцяють виплату грошової винагороди у російських рублях.

Звертаємо увагу на те, що подібна освітня діяльність є одним з видів колабораціонізму та є кримінальним злочином. Зокрема, відповідно до частини третьої статті 111-1 Кримінального кодексу України будь-які дії громадян України, які спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти вважаються кримінальним злочином та караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Зі змістом статті 111-1 Кримінального кодексу України можна ознайомитися за наступним посиланням.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг