Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Реєстрація та застосування РРО /ПРРО, ведення обліку товарних запасів: платники отримали відповіді на податковому семінарі

4
1223

В Мелітополі відбувся податковий семінар, в ході якого платники єдиного податку другої - четвертої групи мали можливість отримати відповіді на запитання щодо реєстрації та застосування РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Спікерами семінару виступили начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін та головний державний інспектор Мелітопольської ДПІ ГУ ДПС у Запорізькій області Ірина Цихоцька.

Олександр Зюзін акцентував увагу підприємців на новаціях законодавства стосовно порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців відповідно до наказу МФУ від 03.09.2021 №496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», який набрав чинності 26 листопада 2021 року (далі - Порядок № 496).

Посадовець пояснив на кого поширюється Порядок № 496, які документи підтверджують облік та походження товарів, за якою формою фізичні особи-підприємці здійснюють ведення обліку товарних запасів.

Ірина Цихоцька надала роз’яснення щодо фіскалізації платників єдиного податку з 01 січня 2022 року, пояснила яким чином суб’єкту господарювання зареєструвати РРО/ПРРО.

Платники дізнались при яких умовах можна не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, як проводяться розрахунки.

Також працівники ГУ ДПС у Запорізькій області відповідали на запитання щодо особливостей торгівлі через мережу Інтернет, яка відповідальність за порушення при застосуванні РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року тощо.

Крім того, підприємців цікавили питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичних осіб.

Податківці звернули увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ розміщено банер «Програмні РРО», де опубліковані нормативно-правові акти, повідомлення-роз’яснення для платників, форми ПРРО та інструкції щодо заповнення форм. Також на зазначеному інформаційному ресурсі розміщено презентаційні матеріали щодо впровадження програмних РРО, відео уроки.

Також за темою

Роз'яснення для органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій щодо порядку прийняття рішень про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборівЧитати далі

Роз'яснення для органів місцевого самоврядування, війсь...

Роз'яснення для органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій щодо порядку прийняття рішень про...
Мелітопольські та веселівські роботодавці перерахували майже 76 мільйонів гривень єдиного внескуЧитати далі

Мелітопольські та веселівські роботодавці перерахували майже...

За січень 2022 року роботодавці Мелітопольщини та Веселівщини сплатили до пенсійного та  соціальних фондів 75 мільйонів 786 тисяч гривень єдиного...
Бюджети Мелітопольщини та Веселівщини отримали на 19 мільйонів більше ніж торікЧитати далі

Бюджети Мелітопольщини та Веселівщини отримали на 19 мільйон...

У січні 2022 року мелітопольські та веселівські платники перерахували до місцевих скарбниць 92 мільйона 172 тисячі гривень податків і зборів. При цьом...