Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський міський голова Іван Федоров взяв участь у III Форумі індустріальних парків

3
929

III Форум індустріальних парків проходить у Торгово-промисловій палаті України у місті Києві протягом двох днів — 2-3 грудня.

У перший день Форуму учасники працювали у панельній дискусії “Рестарт індустріальних парків в Україні. Чи стане 2022 рік переломним?”. Серед спікерів були заступниця Міністра економіки Ірина Новікова, заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Мінстратегпрому Юрій Петровський, заступник Міністра фінансів України Олександр Кава, голови та заступники обласних державних адміністрацій всієї країни.

Сьогодні ж, 3 грудня, відбулись презентації проєктів та ініціатив регіонів України. Онлайн проєкт індустріального парку презентував і Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Іван Сергійович зазначив, що одна з пріоритетних задач міської влади – створити у Мелітополі потужний логістичний центр, який зробить наш край більш привабливим для інвестицій, розвитку бізнесу, створення нових робочих місць і як наслідок – дасть позитивний економічний ефект.

- Мелітополь має вигідне географічне розташування на перетині великих транспортних та торгівельних шляхів. Через місто проходить залізнична магістраль регіональної філії Придніпровської залізниці, в планах будівництво аеропорту. Сучасний Мелітополь має досить потужний економічний та трудовий потенціал. Ми реалізуємо масштабні проєкти національного рівня, в тому числі за допомогою європейських партнерів. Мелітополь є центром машинобудування Південно-Східного регіону України, має експортний потенціал. Сьогодні підприємства міста експортують продукцію до 66 країн світу і більше 50 % експорту складає галузь машинобудування. Крім того, активно розвивається туристичний напрямок, адже Мелітополь набув статусу центру великого Азовського субрегіону. Тому сьогодні наша мета – формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об’єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики та супутнього сервісу. Ми переслідуємо такі цілі: економічне зростання, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та активізації інвестиційної діяльності, - зазначив у своєму виступі Мелітопольський міський голова.

Сьогодні Мелітополь знаходиться на першому етапі створення індустріального парку. Під його розташування обрано земельну ділянку, розробляється концепція. Представити її міська влада планує вже у січні 2022 року.

Іван Федоров зазначив, що Мелітополь готовий стати пілотним містом в Україні, де буде втілено проєкт індустріального парку. І задля цього влада готова працювати над залученням інвесторів та партнерів.

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна